Waar kan ik gebruikte kleding kopen?

Waar kan ik gebruikte kleding kopen?

Waar kan ik gebruikte kleding kopen?

Het inslaan van tweedehands, gerecyclede of pre-loved kledingstukken is een duurzame manier van shoppen. Daarbij is slow fashion tegenwoordig helemaal hip en is iedereen opzoek naar tijdloze kleding items van hoge kwaliteit. De zoektocht naar de juiste kwalitatieve items kan wel erg lastig zijn, want waar kun je dan het beste gebruikte kleding kopen? Lees snel verder, in deze blog geven we je namelijk alle informatie over waar je dit kunt doen en geven we je ook tips hoe je gebruikte kleding in een nieuw jasje kunt steken!

 

Gebruikte kleding kopen

 

Gebruikte kleding is erg duurzaam, omdat dit natuurlijk al is geproduceerd. Alleen het vinden van goede tweedehands kleding items kan wat moeilijk zijn. Daarom helpen we je een handje en hebben we wat tweedehands kleding platforms en locaties op een rijtje gezet:

 

Vinted

 

Vinted is tegenwoordig dé plek om tweedehands kleding te kopen, maar ook te verkopen! Het platform heeft een enorm groot aanbod en heeft verschillende soorten kleding in vele maten en prijsklassen. Op Vinted is het niet erg moeilijk iets te vinden wat bij je past en daarbij is het ook nog eens veilig shoppen. De verkoper krijgt namelijk pas het geld wanneer je hebt aangegeven dat je het kledingstuk hebt ontvangen en mocht je pakketje onderweg kwijt zijn geraakt, krijg je het geld eerlijk terug.

 

Marktplaats

 

Één van de bekendste plekken voor tweedehands spullen: Marktplaats. Iedereen kent het en er wordt hier erg veel kleding aangeboden. Als je de tijd neemt om Marktplaats door te spitten, vind je genoeg goede items die jouw garderobe aanvullen!

 

Social Media

 

Social Media is tegenwoordig ook een erg goed platform om de tofste tweedehands items te scoren. Op Instagram en Facebook zijn er veel accounts en groepen die leuke gebruikte kledingstukken verkopen. Instagram accounts die tweedehands kleding verkopen zijn bijvoorbeeld Nani, Noona en Vintarage.

 

Kringloopwinkels

 

Wanneer je liever in het echt op shoppen uit wil gaan zijn kringloopwinkels the place to be. Kringloopwinkels en zeker grote, hebben vaak een ruim assortiment aan kleuren, maten en stijlen. Als je goed kijkt, vind je er geheid een pareltje tussen!

 

Markten

 

Er zijn natuurlijk diverse markten waar je je liefde voor tweedehands items optimaal kunt benutten. Dit zijn niet alleen tweedehands items maar meestal kun je ze ook nog eens voor een klein prijsje op de kop tikken. Voordeel; er hoeft niets verzonden te worden dus er komt geen uitstoot aan te pas én je kunt het gelijk passen en mee naar huis nemen, optimaal duurzaam als je het ons vraagt! Onze favoriete tweedehands markten zijn: de IJ-Hallen in Amsterdam, VinoKilo door heel Europa en de Swan market op diverse plekken in Nederland.

 

Vrouwen stropdas met vintage broche

Unieke tweedehands accessoires kopen

 

Ben je naast tweedehands kleding ook opzoek naar tweedehands accessoires? In onze webshop hebben wij een ruim assortiment aan pre-loved vrouwendassen, haarbanden en vintage broches. Waarbij alle vrouwendassen en haarbanden met de hand gemaakt zijn van tweedehands stropdassen!

Daarbij zijn onze vintage broches zorgvuldig uitgezocht en geselecteerd via vintage markten, winkels, webshops en online ruiling. De broches combineer je optimaal met een vrouwendas maar ook op een haarband misstaan ze zeker niet. Je vindt bij ons dus alle ultieme accessoire musthaves en kunt deze mooi met elkaar combineren.

 

Gebruikte kleding in een nieuw jasje

 

Naast vintage kleding accessoires kun je bij UNTIE ook kleding in een nieuw jasje laten steken. Heb jij namelijk een oude stropdas van een dierbare of geliefde en weet je niet wat je ermee kunt doen? Stuur deze op naar ons en wij maken er een persoonlijke vrouwendas of haarband van! Op deze manier heb je een upcycled tastbaar kledingstuk met een verhaal erin en draag je een herinnering van een dierbare met je mee.

 

Heb jij nog favoriete adresjes voor tweedehands kleding of accessoires die niet op deze lijst mogen ontbreken? Laat het ons weten door een berichtje te sturen op info@weuntie.com!

 

Wist je trouwens dat als je bij ons 10 tweedehands stropdassen (in goede staat) inlevert, je van ons gratis een das, haarband of persoonlijk item mag uitkiezen/laten maken? Duik dus snel in de kast van je man/vriend/vader/opa/broer/buurman om te zoeken naar dassen die niet meer gedragen worden. Stuur ze, met een briefje met jouw gegevens en e-mailadres, op naar: 

UNTIE. 
Rustenburgerstraat 268-H 
1073 GL 
Amsterdam 

Zodra we de dassen binnen hebben krijg je van ons een mailtje met een kortingscode ter waarde van 39,95 zodat je iets moois kunt uitzoeken op onze website. Dat is nog eens optimaal recyclen! 

 

 

 

Read more

Wat kun je doen ter nagedachtenis aan een dierbare?

Wat kun je doen ter nagedachtenis aan een dierbare?

Hoe kleed ik me zakelijk, maar toch vrouwelijk?

How do I dress professionally, yet feminine?